Далече от института Драко се чувстваше самотен..Съжали,че не бе се примирил със ситуацията и че тръгна да се бори сам срещу Волдемор..."Къде ми е бил акъла,с Аби и останалите щяхмеда се справим.."И колкото повече мислеше за това толкова повече се разкайваше.Той бе решил да не намесва останалите и сам беше напуснал училището..но там,извън Института изобщо не беше на сигурност...момчето почти веднага бе заловено от двама смъртожадни и доставено на Лорда...
Драко не веднъж се бе опитал да ги надхитри но напразно.нямаше сили да се справи сам срещу шестима смъртожадни..
Те го магипортираха със себе си някъде и момчето не разбра къде..Когато се освести разгледа околността..беше като гробници..някакво равно поле..осипано с кости..момчето прояви интерес и понечи да стане но установи,че е завързан с дебели въжета.
"Прекрасно.."промърмори русият младеж и се заоглежда...скоро към него се приближи силует,който до болка познаваше-Волдемор.
-О..младият Малфой ми е на гости..каква чест,захили се гръмко магът.
-О нимаа,озъби се от своя страна Драко..много му знаеше устата в такива случай но само сле момент той съжали.
-Ако ще си говорим така..сестра ти скоро може да се лиши от живот..тя е при нас,тръгна да те търси-убедено говореше Волдемор,хванахме я..избирай..издаваш какво се каните да правите или я убивам пред очите ти и следващият си ТИ!изкрещя лорда.
Драко мълчеше..
-Разбирам,напрви се на състрадателен магьосникът..Ще ти дам на разположение достатъчно време да обмислиш на чия страна ще си..
-Идвай с мен.разпореди се той и разкъса важетата,които се бяха впили в китките на момчето.Не смей да бягаш,няма къде да се скриеш.
Драко беше сигурен това затова ходеше на известно разстояние от Лорда и го седваше.Стигнаха до някаква гора след около час и ухилин Волдемор каза,тук живея сега..в дълбините на гората..пещрата Алура,утчни Волдемор
"Защо по дяволите ме просвещава,да съм питал"зададе си сам въпрос Малфой.Струваше му се че вървят от цяла вечност,гората сякаш нямаше край..и ето я въпросната пещера..изглеждаше по-скоро като хралупа..-Влизай,нареди Волдемор и силно тласна момчето там.
-Сигурен съм,че ако знаеше баща ти щеше да е горд с теб,намираш се моето убежище.Но за жалост Луциус е на мисия далеч оттук-В Азкабан.наблегна на името Черният Лорд.Е,продърлжи той,имаш достатъчно време да помислиш...порежи си тук.Волдемор излезе и залости вратата на хралупата.
Драко остана сам там-в тъмнината,тишината и сам с мислите си..тогава се свърза с Блеа чрез пръстена.......